yavru köpek tuvalet eğitimi, Yavru köpek tuvalet eğitimi Nasıl Verilir, 7 aylık köpek tuvalet eğitimi, Yetişkin köpek tuvalet eğitimi nasıl verilir, Yavru köpeklerde tuvalet eğitimi ne zaman Başlar, Yavru köpek dışarı tuvalet eğitimi, Köpek tuvalet eğitimi sirke, Yavru köpek Tuvalet Eğitimi video, Köpeğe tuvalet eğitimi veremiyorum

Yavru Köpek Tuvalet Eğitimi Nasıl Verilir?

Çiş ile çiş pad üzerinde çikolata laboratuarı köpek yavrusu.

Ne yapacağınızı bilmiyorsanız yeni bir yavru köpeğin tuvalet eğitimi yapmak zor olabilir, ancak yavru köpeğinizin gitmesini istediğiniz yere gitmesine yardımcı olmak için kullanabileceğiniz birkaç yardımcı araç vardır . Çiş pedleri (aynı zamanda köpek pedleri olarak da adlandırılır) kullanmak, yavru köpeğinize tuvaleti nerede kullanması gerektiğini öğretmenin bir yoludur. Tutarlılık, daha sonra yavru köpeğinize sonunda dışarıda lazımlığı öğretmek için kullanabileceğiniz bu eğitim tekniğinin anahtarıdır.

Çiş Pedi Seçmek
Çiş pedi kullanmanın arkasındaki fikir, yavru köpeğinizin gidebileceği görünür ve tutarlı bir alan sağlamaktır. Emici, temizlemesi kolay ve belirli yavru köpeğinizin yarattığı pislikler için yeterince büyük bir şey seçmek isteyeceksiniz. Büyük cins köpekler, süs cinslerine göre daha ağır hizmet seçeneklerine ihtiyaç duyabilir. Gazeteler, kağıt havlular, bez havlular ve mağazadan satın alınan çiş pedleri veya kapalı / açık halı lazımlık istasyonları seçeneklerdir.

Gazete ve kağıt havlular dağınık olabilir ve yavru köpeğinizin üzerindeyken temizlenmesi zor olabilir, ancak bunlar ucuzdur. Bez havlular emicidir ancak düzenli olarak yıkanmaları gerekir ve yavru köpeğinizin onu bir battaniye veya oyuncak gibi çiğnemeye çalışması daha olasıdır. Mağazadan alınan idrar pedleri, emiciliği, boyut seçenekleri ve atılma kolaylığı nedeniyle en popüler seçenektir. Küçük köpeğinizi iç mekanda kullanması için eğitmeyi planlıyorsanız, köpekler için özel olarak tasarlanmış kapalı / açık halı lazımlık istasyonları iyi seçeneklerdir.

Yavru köpeğinizi çiş pedlerine tanıtın
Köpeğinizin seçtiğiniz çiş pedlerini görmesine ve koklamasına izin verin. Bu, yeni öğeye alışmasına yardımcı olur, böylece ltuvalet zamanında ondan korkmaz . Siz tuvalet için söylemeyi planladığınız tutarlı bir komutu tekrarlarken, örneğin “pede git” gibi, yavru köpeğinizin ped üzerinde yürümesine izin verin.

Yavru köpeğinizin ne zaman tuvalet yapacağını tahmin edin
Yavru köpeğinizi tuvalet eğitimi alırken , onları ne zaman tuvaletini yapacaklarını tahmin edebilmeniz için yakın tutmanız gerekir. Yavru köpeğinizin idrara çıkması veya dışkılaması gerektiğini tahmin etmenize yardımcı olacak, izlenecek birkaç önemli zaman ve davranış vardır:

Yavru köpekler genellikle uyuduktan, yedikten, içtikten ve oyun oynadıktan sonra tuvaletlerini yaparlar. Yavru köpeğiniz bunlardan birini yaptıktan sonra, yaklaşık 15 dakika sonra onu alıp çiş pedine yerleştirmek isteyeceksiniz.
Yavru köpeğiniz oyuncağı oynamak veya çiğnemek yerine yerde koklamaya başlarsa, bu onun pede gitmesi gerektiğinin iyi bir göstergesidir. Bunu yapmaya başlarsa, onu alıp çiş pedinin üzerine koymak isteyeceksiniz.
Yavru köpeğinizin her iki ila üç saatte bir pede gitmesi gerekebilir. Yavru köpeğinizi birkaç saatte bir pede götürme alışkanlığı edinin.
Yavru köpeğinizi ödüllendirin
Övgü ve muamele yavru köpeklerde harikalar yaratır. Yavru köpeğiniz tuvalet için pede giderse, onu hemen övdüğünüzden emin olun. Bu, yavru köpeğinizi okşayarak veya ona sadece bunun için ayrılmış özel, yumuşak bir muamele vererek heyecanlı bir ses tonuyla sözlü olabilir.

Tutarlı olun
Yavru köpeğinizi düzenli bir programda tutun. Bu, yavru köpeğinizin ne zaman pede ihtiyaç duyabileceğini tahmin etmenizi kolaylaştıracaktır.

Her seferinde aynı komut ifadesini söyleyin.

Çiş pedini, yavru köpeğiniz kendi kendine pede gitmeye başlayana kadar aynı yerde tutun. Yavru köpeğiniz çiş pedinde ne yapacağını öğrendikten sonra, onu yavaşça kapıya yaklaştırabilir veya yavru köpeğinizin çiş pedi kullanmadan tuvaleti kullanmasını istediğiniz yerin dışına taşıyabilirsiniz.

Kaçınılması Gereken Eğitim Hataları
Yavru köpeğinizi çiş pedini çekmesi veya çiğnemesi, üzerinde yemek yemesi veya üzerinde oynaması için teşvik etmeyin . Bu, yavru köpeğinizin çiş pedinin amacının ne olduğu konusunda kafasını karıştırabilir.

Çiş pedini, yavru köpeğiniz ne işe yaradığını anlayana ve sürekli olarak lazımlığa girene kadar hareket ettirmeyin.

Yavru köpeğinizin almaktan gerçekten heyecan duyduğu bir ödül bulup kullandığınızdan emin olun. Bu eğitim sürecine yardımcı olacaktır.

Sorunlar ve Yazım Denetleme Davranışı
Yavru köpeğiniz pede zamanında yetişemiyorsa, onu genellikle oynadığı veya yediği yere yaklaştırmayı deneyin ve sonunda onu dışarıda tuvaleti öğretmeyi hedefliyorsanız yavaşça kapıya yaklaştırın.

Yavru köpeğinize göz kulak olmada sorun yaşıyorsanız ve bakmadığınız sırada kazalar yaşıyorsanız, aşağıdaki stratejileri deneyin:

Nerede olduğunu duymanıza yardımcı olması için yakasına bir zil ekleyin.
Yavru köpeğin arkasından sürüklemesi için tasmasını açık bırakın, bu da size takip etmeniz için bir yol bırakacaktır.
Yavru köpeğinizi kestirmek için bir boxa veya egzersiz alanına koymayı düşünün; bu, köpekler de uyudukları yerlere bulaşmaktan hoşlanmadıkları için tuvalet gerektiğinde sızlanmasını teşvik edebilir.
Yavru köpeğiniz sürekli idrar yapıyor gibi görünüyorsa , bazı yavru köpeklerin sahip olduğu bilinen potansiyel sorunlar hakkında veterinerinizle konuşun .

WhatsApp chat