Yavru köpekler, iyi davranışlar edinmiş olarak doğmazlar.

Yeni yavru köpeğiniz, iyi davranışlarla donatılmış olarak gelmez. Yetiştirici ilk olarak ona biraz tuvalet eğitimi vermeye başlamış olabilir; ancak onun sizin ev hayvanınız gibi davranması tamamen size bağlıdır. İyi haber, yavru köpekler çabuk öğrenir; bu nedenle, en iyi yöntem eğitimine en kısa süre içinde başlamaktır. Aşağıda sunulan bazı temel kuralları izlerseniz, gelecekteki uzun yıllar boyunca ev hayvanınızla bir ödüllendirme ilişkisi kurarsınız.

İyi davranışı daima ödüllendirin.

Yavru köpeğinizin doğal olarak iyi bir şey yaptığı her durumda, mutlaka onu ödüllendirin. Köpekler her yaşta övgü, mama ya da her ikisini de içeren ödüllere olumlu tepki vermekle birlikte, bir yavru köpek ödüllendirildiğinde, bu ödül onun gelecekte yine “iyi” olmasını sağlayacaktır. Ancak asıl önemli olan zamanlamadır; bu ödül bir kaç saniye içinde verilmeli ya da yavru köpeğiniz, başka bir davranış tipi yerine, planladığınız davranış ile bu ödül arasında bağlantı kurabilmelidir.

İstanbul Pet Otel, İstanbul Pet Hotel, İstanbul Köpek Pansiyonu, İstanbul Kedi Pansiyonu, İstanbul Köpek Oteli, İstanbul Kedi Oteli, İstanbul Köpek Eğitimi, İstanbul Köpek Havuzu, İstanbul Köpek Gezdirme, İstanbul Köpek Dolaştırma, İstanbul Köpek Eğiticisi, İstanbul Pet Otel ve İstanbul Pet Hotel, Kedi Pansiyonu arayanlara İstanbul Köpek ve Kedi Oteli, Tecrübeli İstanbul Köpek Eğitimi ve Eğitmeni, İstanbul Kedi Pansiyonları, İstanbul Avrupa Yakası Kedi Pansiyonu, Kedi Pansiyonu İstanbul Fiyatları, Kedi Pansiyonu İstanbul Avrupa, Kedi Pansiyonu İstanbul, Kedi Pansiyonu, İstanbul Kedi Pansiyon, İstanbul Kedi Oteli Fiyatları, İstanbul Kedi Otelleri

Kötü davranış: engellemeli mi, görmezden mi gelmelisiniz?
Aslında bu sorunun yanıtı “her ikisi de” olmalıdır.

Örnek olarak çiğnemeyi ele alalım. Bu, etrafındakileri araştırma ve yeni şeyler keşfetme kapsamında yavru köpeğinizin yapmasını beklemeniz gereken bir davranıştır. Çiğneme nedenleri değişiklik gösterebilmekle birlikte, can sıkıntısı ve diş çıkarmadan ilgi arayışına ve tek başına kaldığı düşüncesinin oluşturduğu strese kadar değişiklik göstermektedir.

Çiğnemeyi en çok sevdiği objeler yastıklar, ayakkabılar ve sandalye bacakları gibi mobilyaları içermektedir; dolayısıyla yavru köpeğinizin neyi çiğneyip neyi çiğneyemeyeceğini öğrenmesi önemlidir. Her şeyden önce o, ‘çocuk terlikleri çiğnenmemelidir’ geniyle doğmamıştır.

İlk haftalarda zarar verebileceği bölümlere geçişini engellemenizin yanı sıra, ona kendi çiğneme oyuncaklarını da vermelisiniz. Bu oyuncaklardan birini çiğnediğinde onu bol bol övün ve çiğnemeye devam etmesine izin verin.

Peki yanlış şeyleri çiğnediğinde? Bunu görmezden gelin. Evet doğru, ‘kötü’ davranışı görmezden gelin; bağırmayın, bir yere vurmayın, öfkeli bir yüz ifadesi takınmayın. Yalnızca köpeğiniz orada değilmiş gibi davranın; verdiğiniz mesajı hemen alacaktır.

Bazen “görmezden gel” kuralını görmezden gelmelisiniz.

Elbette ki, yavru köpeğinizin kötü davranışını görmezden gelmenin açıkça tehlike oluşturabildiği durumlar da olabilmektedir. Örneğin onu akım taşıyıcı bir elektrik kablosunu çiğnemeye çalışırken yakalayabilirsiniz. O bunun yanlış ya da tehlikeli olduğunu bilmez; ancak ona doğru adım atarak “Hayır” demeniz gereklidir. Bağırmamalı ya da uzun süre azarlamamalısınız; kısa, kesin bir “hayır”, dikkatini çekmek için yeterli olmalıdır. Çiğnemeyi bıraktığında ve dikkatini size yönelttiğinde onu övün ve bir ödül bisküvisiyle ödüllendirin.

Sizi çileden çıkaracak şekilde havlamasına izin vermeyin.

Yavru köpeklerin yaklaşık 6 ya da 7 aylıkken olgunluğa erişmeleri nedeniyle, doğal olarak bekçiliğe başladıklarını biliyor muydunuz? Evet, onlar bunu yapar ve sahiplerinin de bunu bilmeden ev hayvanlarını havlamaya teşvik etmesi, köpeğin her fırsatta havlamasıyla sonuçlanacak ve daha sonra bu durumun kontrol altına alınması mümkün olmayacaktır.

Bu nedenle, daha sonra köpeğinizle birlikte sessiz huzurlu bir yaşam sürmek istiyorsanız, yavru köpeğinizi havlaması için teşvik etmemelisiniz. Bu, onun ciddi tehlikeler aldırış etmeyeceği anlamına gelmez; öğretilmeden, doğal olarak tepki verecektir.

Ve lütfen, heyecanlı bir havlamayı teşvik etmeyin ya da ödüllendirmeyin. Yürüyüş için dışarıya çıkmak üzereyken heyecanla havlayabilir; bu durumda kıpırdamadan durun ve onu görmezden gelin. Yavru köpeğiniz sustuğunda, yürüyüş hazırlığına devam edebilirsiniz.

İstanbul Köpek Eğitim Merkezi ve İstanbul Köpek Eğitmenleri ve Köpek Eğitim Fiyatları konusunda detaylı bilgi için arayınız.

WhatsApp chat