yavru köpek eğitimi veren yerler istanbul, Yavru köpek tuvalet eğitimi, Yavru köpek Eğitimi PDF, Yavru Köpek Eğitimi Video, Yavru köpek eğitim Merkezi İstanbul, Köpek itaat eğitimi Nasıl verilir, Köpek tuvalet eğitimi istanbul, Köpek eğitimi başlangıç, Yavru köpek otur kalk Eğitimi

Yavru Köpeğinizi İyi Davranış İçin Nasıl Eğitirsiniz

Sosyalleşme, iyi huylu bir köpek yetiştirmenin ilk adımıdır. Yavru köpekler , hayatlarının ilk haftalarında kritik bir gelişim döneminden geçer. Genç bir köpek yavrusu yeni insanlara, yerlere ve durumlara olumlu bir şekilde maruz kaldığında, hayatı boyunca benzer durumları yaşarken sakin ve kabul edici olma şansı yüksektir.

Düzgün bir şekilde sosyalleşen yavruların, yetişkinlere dönüşürken davranış problemleri geliştirme olasılığı daha düşüktür . Erken sosyalleşmeyen köpekler , yeni şeylere maruz kaldıklarında korku veya saldırganlıkla tepki verebilirler . Yavru köpeğinize yeni şeyleri kabul etmeyi öğretmek, kötü alışkanlıklar geliştikten sonra yeniden eğitmekten çok daha kolaydır.

Erken Sosyalleşmeye Başlayın

Yaklaşık dört aylık olduğunda, yavru köpeğiniz diğer köpeklerle rahatça tanışabilir, bir veteriner veya bakıcı tarafından idare edilebilir ve yabancılar tarafından yaklaşıldığında sakinleşebilir.

Yavru köpek sosyalleşmesi ideal olarak köpeğiniz iki ila dört aylıkken gerçekleşmelidir. Ancak bu noktaya kadar tüm aşılarını almadığı için, yavru köpeğinizi yeni insanlara ve yerlere maruz bırakmanın ne zaman güvenli olduğu konusunda veterinerinizle konuşmalısınız.

Köpeğinizin bilinmeyen hayvanlarla etkileşime girmemesi veya bilinmeyen hayvanların olabileceği yerlerde yürümemesi önemlidir. Aşılar tamamlanmadan bir yavru köpeğin kapabileceği birçok hastalık vardır.

Yeni İnsanları Tanıtın

Sosyalleşme mümkün olduğu kadar çok insanı ve durumu içermelidir. Yavru köpeğinizi erkekler, kadınlar, her yaştan çocuklar, tekerlekli sandalyedeki insanlar ve sakallı erkekler dahil olmak üzere çok çeşitli insanlara tanıtın. Köpeğinizi üniforma, güneş gözlüğü, yağmurluk ve şemsiye, şapka ve eldiven gibi her türlü kıyafeti giyen insanlara da maruz bırakmak isteyeceksiniz. Yavru köpeğiniz tüm aşılarını yaptırmadan önce, insanları davet ederek onu sosyalleştirmeye başlayabilirsiniz. Onunla tanışmak için evinize.

Yavru Köpeğinizi Yüksek Seslere Maruz Bırakın

Yavru köpeğinizin büyük nesnelerin düştüğünü veya hareket ettiğini görmesine izin verin. Kamyonlar ve insan kalabalığı gibi seslere maruz bırakın. Bu seanslar sırasında sakin olun ve sakinliğini koruduğu için uygun şekilde ikramlar sunarak onu ödüllendirin. Bununla birlikte, aşırıya kaçmayın ve onu havai fişek gibi korkutucu durumlara maruz bırakmayın .

Taşıma Egzersizleri

Köpeğinizin ömrü boyunca nasıl kullanılabileceğini düşünün. Bir çocuk kuyruğunu çekebilir; bir veterinerin onu tutması gerekebilir, tırnaklarını kesmek için ayaklarını tutmanız gerekebilir. Yavru köpeğinizin şimdi nazikçe tutulmasına alışırsanız, yetişkinliğe ulaştığında onu idare etmede sorun yaşama olasılığınız azalacaktır.

Veterineriniz, yavru köpeğinizi yeni yerlere götürmeyi onayladığında, onu evinizin dışında sosyalleştirmeye başlayabilirsiniz. Bu, onu arabaya binmeye, diğer köpeklerle tanışmaya, kuaför ve evcil hayvan dükkanını ziyaret etmeye ve mahallenizde yürüyüş yapmaya alışması için iyi bir zamandır.

Bir Köpek Eğitmeni Sosyalleşmeye Yardımcı Olabilir mi?

Yavru eğitim dersleri, yavru köpeğinizin sosyalleşmesini geliştirmenin harika bir yoludur. Köpek eğitmenleri bu sınıflara genellikle ” Yavru Anaokulu ” adını verir . Yeni yavru ebeveynin ev eğitimi ve yıkıcı davranışları dizginlemek gibi olağan endişelerine değinmelidirler . İyi bir köpek anaokulu, yavru köpeğinizin yeni insanlarla ve ilgilenilmekte rahat etmesine de yardımcı olacaktır. Veteriner hekiminiz veya yerel hayvan barınağınız, iyi bir köpek anaokulu sınıfı bulmanıza yardımcı olabilir.

Sorunlar ve Yazım Denetleme Davranışı

Sosyalleşme her zaman olumlu tutulmalıdır. Yavru köpeğinizin kendi zamanında yeni şeylere yaklaşmasına izin verin. Yavru köpeğinizi tanıdık olmayan insanlara ve nesnelere yaklaşmaya teşvik etmek için ikramlar ve övgüler kullanabilirsiniz . Unutmayın, köpeğinizi asla rahatlık düzeyinin ötesine itmeyin, aksi takdirde kabul ettirmeye çalıştığınız şeylerden korkabilir. Bu, tutarlılık ve her seferinde bir deneyim gerektiren aşamalı bir süreçtir. Evcil hayvanınızı bir günde onlarca yeni deneyimle bunaltmayın.

Kaçınılması Gereken Hatalar

Yavru köpeğinizi sosyalleştirirken bu yaygın hatalardan uzak durmak için elinizden gelenin en iyisini yapın:

Köpek parkını çok erken ziyaret etmek: Köpek parkları harikadır, ancak bir köpek yavrusu için bunaltıcı olabilirler. Yavru köpeğinizi aynı anda diğer birçok köpeğe tanıtmak yerine, başka bir köpek arkadaşı ve sahibiyle bir oyun randevusu ile başlayın. Köpekler birbirleriyle rahat olduklarında (belki ikinci veya üçüncü ziyaretlerinde bile) biraz tasmasız oyun zamanı deneyin.

Çok büyük bir kalabalıkla başlamak: Bir müzik festivali veya geçit töreni yerine, köpek dostu bir kafe verandası, bir mahalle parkı veya bir arkadaşınızın arka bahçesinde barbekü gibi daha küçük açık hava toplantılarıyla başlayın. Bu sosyal durumlar çok daha yönetilebilir ve köpeğinizi daha küçük insan gruplarına tanıtmanın harika yollarıdır.

Bir kaçış planı yapmamak: Basit yeni deneyimler bile bir yavru köpeği ezip geçebilir. İlk maruz kalma sürelerini yaklaşık 30 dakika tuttuğunuzdan emin olun ve her zaman önceden bir çıkış planı yapın, böylece köpeğiniz için çok stresli hale gelirse bir durumu kolayca terk edebilirsiniz.

WhatsApp chat